reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Babiččina houbová polévka

  • 500 g čerstvých hub, nejlépe hříbků (lze použít i sušené – poloviční množství) nebo mražené
  • 5 brambor
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 4–5 stroužků česneku
  • 3 tavené sýry
  • ½ kelímku smetany ke šlehání
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce oleje nebo másla
  • sůl, pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • kelímek kysané smetany
  • zelená nať (petržel, kopr)

Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kousky. Sušené nejlépe přes noc namočíme do vody, mražené necháme rozmrazit. Houby vaříme asi půl hodiny v osolené vodě. Na počátku sejmeme pěnu a přidáme koření – černý pepř, nové koření a 2 až 3 bobkové listy. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, dáme vařit do polévky a přidáme celé stroužky česneku.

Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo a spolu s cibulkou osmažíme na oleji nebo másle dozlatova. Přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Do polévky dáme rozpustit tavené sýry a přidáme smetanu na šlehání.

Zahustíme polévku jíškou a necháme povařit asi 20 minut na mírném ohni. Podáváme s nadrobno pokrájenou petrželovou a koprovou natí a do talíře můžeme přidat lžíci kysané smetany.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccina-houbova-polevka [On-line 7.4.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.