reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šašlik s pečenými brambory a dvěma druhy salátů

  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti
  • ½ kg libové anglické slaniny
  • 5 menších cibulí
  • palice česneku
  • ½ l červeného vína nebo 5 lžic octa
  • ½ šálku oleje
  • sůl, pepř
  • kuličky jalovce (pokud máme)
  • zelená nať (petržel, kopr a jiné bylinky)

salát  zeleninový

  • 1 menší čínské zelí nebo 1 ledový salát
  • 4 rajčata
  • ½ salátové okurky
  • 1 červená paprika
  • olivy (černé i zelené)
  • balkánský sýr
  • sůl, pepř
  • olivový olej

salát cibulový

  • 5 větších cibulí
  • 1–2 lžíce octa
  • 1 lžíce cukru
  • sůl, pepř
  • olej
  • ½ l vody

Maso nakrájíme na kostky, slaninu na silnější plátky (ve velikosti kostek masa). Dochutíme drceným česnekem, solí, pepřem, jalovcem a posekanými bylinkami. Zalijeme olejem, vínem nebo octem a dobře promícháme. Poklademe kolečky cibule a zatížíme poklicí, aby maso bylo v nálevu. Necháme v lednici nejméně přes noc nebo i 2 až 3 dny.

Maso napichujeme na grilovací jehly nebo špejle, střídáme se slaninou a kolečky cibule a opékáme na grilu nebo v troubě asi 20 minut. Pozor – nespálit a nevysušit!

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě. Vychladlé rozřízneme podélně na poloviny a poklademe hrudkami másla, které jsme utřeli s posekanými bylinkami a česnekem. Dáme zapéct na plech s olejem do trouby dozlatova.

Zelí na salát nakrájíme na proužky (případně salát natrháme rukou na menší kousky), přidáme na měsíčky nakrájená rajčata, na půlkolečka nakrájenou okurku, proužky paprik a olivy. Osolíme, opepříme, přidáme trochu oleje, promícháme a nahoru nadrobíme balkánský sýr.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a spaříme 10 minut ve vřelé vodě. Necháme okapat a zalijeme sladkokyselou zálivkou z octa, cukru, soli, pepře, oleje a vody (množství upravíme podle své chuti). Podáváme vychlazený.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/saslik-s-pecenymi-brambory [On-line 7.4.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.