Suroviny
- cukr dle chuti
- olej na smažení
- mléko
- hladká mouka dle potřeby
- vejce 1 ks
- skořice 1 špetka
- jablka 5 ks
- cukr moučka
- smetana ke šlehání 1 balení
- domácí karamel
- máta na ozdobu
- pistáciová jádra
Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a připravíme si těstíčko. Smícháme mouku, cukr, skořici, vejce a mléko v hustší těstíčko a jablíčka v těstíčku obalíme a osmažíme na oleji do zlatova. Přebytečný tuk necháme okapat na ubrousku. Servírujeme s karamelem, domácí šlehačkou s pistáciemi a s lístky máty.
Zdroj: Babiččina jablíčka v těstíčku, karamel, pistácie, domácí šlehačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccina-jablicka-v-testicku-karamel-pistacie-domaci-slehacka [On-line 02.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář