Ingredience:
- 350 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 250 g másla
- 400 g tvarohu
- 3 lžíce vaječného likéru
- 250 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- citronová kůra
- rozinky
- 50 g hořké čokolády
- cukr moučka na posypání hotové bábovky
V míse rozetřeme žloutky, cukr krupici, vanilkový cukr a máslo a citronovou kůru. Ve vedlejší nádobě ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Do mísy s napěněnou směsí žloutků, cukru a másla postupně přidávám 3 lžíce vaječného likéru, poté přidáme tvaroh. Ve zvláštní míse promícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec smícháme dohromady s ušlehaným sněhem, současně přidáváme rozinky a jemně rozsekanou čokoládou – vše velmi jemně a opatrně promícháme. Do vymazané a vysypané formy nalijeme polotuhé těsto a dáme do trouby péct. Prvních 15 minut pečeme na 180°C, pak zmírníme teplotu a dopékáme dozlatova až do té doby, než při zkoušení propečení špejlí nebude tato špejle suchá. Hotovou bábovku posypeme cukrem moučkou.
Zdroj: Babiččina lahodná tvarohová bábovka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccina-lahodna-tvarohova-babovka [On-line 21.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář