reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Babiččina lahodná tvarohová bábovka

Ingredience:

  • 350 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 250 g másla
  • 400 g tvarohu
  • 3 lžíce vaječného likéru
  • 250 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • rozinky
  • 50 g hořké čokolády
  • cukr moučka na posypání hotové bábovky

V míse rozetřeme žloutky, cukr krupici, vanilkový cukr a máslo a citronovou kůru. Ve vedlejší nádobě ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Do mísy s napěněnou směsí žloutků, cukru a másla postupně přidávám 3 lžíce vaječného likéru, poté přidáme tvaroh. Ve zvláštní míse promícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec smícháme dohromady s ušlehaným sněhem, současně přidáváme rozinky a jemně rozsekanou čokoládou – vše velmi jemně a opatrně promícháme. Do vymazané a vysypané formy nalijeme polotuhé těsto a dáme do trouby péct. Prvních 15 minut pečeme na 180°C, pak zmírníme teplotu a dopékáme dozlatova až do té doby, než při zkoušení propečení špejlí nebude tato špejle suchá. Hotovou bábovku posypeme cukrem moučkou.

Zdroj: Babiččina lahodná tvarohová bábovka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccina-lahodna-tvarohova-babovka  [On-line 21.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.