Ingredience:
- 100 g anglické slaniny
- 100 g předvařené čočky
- 1 cibule
- 3 mrkve
- 2 brambory
- mouka na zahuštění
- 1 masox
- sůl a pepř
Hovězí maso nakrájíme na nudličky, papriky a rajčata na kousky, cibuli na kostičky. Cibuli osmažíme, přidáme maso, zeleninu, masox, podle potřeby podlijeme vodou a dáme dusit do tlakového hrnce na hodinu.
Brambory předvaříme ve slupce, rozkrojíme na půl a dáme dopéct do trouby potřené rozpuštěným máslem s kořením. Na talíři podléváme maso smetanou.
Zdroj: Babiččino dušené hovězí se smetanou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccino-dusene-hovezi-se-smetanou-pecene-brambory [On-line 02.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář