Suroviny
- mandle
- polohrubá mouka 400 g
- prášek do pečiva 1 sáček
- skořice
- tuk (máslo nebo Hera) 100 g
- cukr 2 lžíce
- žloutek 1 ks
- mléko 8 lžic
- sůl
Na náplň:
- jablka 1 kg
Z mouky, prášku do pečiva, tuku, žloutku, mléka, cukru a špetky soli zpracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části. Vyválíme na plech po celé ploše.
Pak pokryjeme naplní – nastrouhaná jablka smícháme se skořicí, rozinkami a mandlemi. Jiná varianta může být tvaroh nebo reveň.
Přikryjeme druhou půlkou rozváleného těsta. Propícháme vidličkou. Pečeme ve středně teplé troubě asi180°C do růžova. Vychladlé nakrájíme na řezy a posypeme práškovým cukrem.
Zdroj: Babiččiny jablečné křehké řezy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babicciny-jablecne-krehke-rezy [On-line 09.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář