reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Babiččiny koláčky

  • 120 g másla (na posypání)
  • 2 vanilkové cukry
  • 500 g hladké mouky
  • 250 g ztuhlého másla
  • 1 sušené kvasnice nebo kostka droždí
  • 3 žloutky
  • 100 g strouhaného perníku
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička citronové kůry
  • 0,5 l mléka
  • pár lžic smetany
  • 1 sklenice povidel

Náplň

  • 0,5 kg tvarohu
  • cukr
  • 1 vanilkový cukr,
  • 1 vejce

Na posypání:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 120 g másla
  • 2 vanilkové cukry
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 g strouhaného perníku

Vše smícháme, až vznikne žmolenka.

Z mléka, cukru, kvasnic a trochy mouky rozděláme kvásek. Zaděláme těsto z hladké mouky a mléka, do kterého nastrouháme celé máslo. Přidáme tři žloutky, moučkový cukr, trošku soli a citronové kůry. Necháme hodinu kynout. Na pomoučeném vále vykrajujeme lžící těsto a plníme koláčky tvarohovou náplní.

Zabalíme, vytvarujeme koláček, který klademe na vymazaný plech, povrch potřeme povidly, na to přijde posýpka. Nakonec potřeme kraje rozšlehaným vejcem se smetanou. Na plechu necháme ještě chvíli kynout. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 220 stupňů C dozlatova.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babicciny-kolacky [On-line 28.10.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.