reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Baccalao

4 porce

  • 600 g hřbetu z lososa
  • sůl

Hřbet rozdělíme na 4 porce, osolíme z obou stran a dáme do lednice na 30−40 minut odležet. Poté lososa vyjmeme, položíme na plech spolu s připravenými bylinkovými bramborami (viz níže) a pečeme při 200 °C 10 minut.

Lososa podáváme s níže uvedenými přílohami – paprikovým a rajčatovým pyré, pečeným lilkem, olivovou tapenádou a bramborem.

Paprikové pyré

  • 2 červené papriky
  • 1 větší červená cibule
  • olivový olej
  • sůl
  • cukr
  • trochu vody

Papriku a cibuli nakrájíme na větší kousky, opečeme na olivovém oleji, po 5 minutách osolíme, vmícháme trošku cukru, zalijeme vodou a 30 minut dusíme, poté rozmixujeme.

Rajčatové pyré

  • 16 ks menších rajčátek
  • 2 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 lístky šalvěje

Na olivovém oleji opečeme dosklovata na hrubší kusy nakrájenou šalotku a česnek, přidáme na čtvrtky pokrájená rajčátka, snítku šalvěje a dusíme půl hodiny, poté rozmichujeme.

Pečený lilek

  • 4 malé lilky
  • sůl
  • olivový olej

Lilek rozkrojíme podélně na půl, rozložíme na alobal, osolíme, zakápneme olivovým olejem a při 150 °C pečeme 15−20 minut.

Olivová tapenáda

  • černé olivy bez pecek

Olivy rozmixujeme.

Brambory

  • vařené brambory
  • bylinky – pažitka, plocholistá petrželka, bazalka

Brambory krájíme na 2 cm silné plátky, rozložíme na plech k lososovi, sypeme nasekanými bylinkami a společně pečeme při 200 °C 10 minut.

Zdroj: Baccalao; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1590-baccalao/  [On-line 02.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.