reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bageta

 

  • 500 g hladké mouky
  • 4 dl vlažné vody
  • 20 g droždí
  • špetka cukru
  • 1/2 lžičky soli

Smícháme 5 lžic mouky, droždí, špetku cukru a vlažnou vodu a v teple necháme vzejít kvásek (30 minut). Přidáme zbytek mouky a sůl a uhněteme těsto, z něhož vytvoříme hroudu. Přikryjeme ji utěrkou a necháme v teple kynout dalších 30 minut. Prohněteme, vyválíme na pomoučeném válu tyčku silnou 5 cm, na koncích zakulatíme, přeložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a na povrchu ji několikrát šikmo nastřihneme. Necháme asi půl hodiny kynout a upečeme v troubě při 200°C dozlatova (asi 30 minut).

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.