reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bagetka se třemi chutěmi

Ingredience
zeleninová pomazánka:

  • mrkev 4 kusy
  • půl celeru 1 dávka
  • majonéza 1 dávka
  • bílý jogurt 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka

rybí pomazánka:

  • plechovka sleďů 1 kus
  • střední cibule 1 kus
  • citron 1 kus
  • rostlinné máslo (flora) 3 lžíce
  • půl lžičky olivového oleje 1 dávka
  • sůl a pepř 0 špetek

Česneková pomazánka:

  • pomazánkové máslo 2 kusy
  • tavený sýr 2 kusy
  • česnek 2 stroužky
  • malá majonéza (poličanka) 1 kus

bagetka:

  • hladká mouka 800 g
  • sádlo 50 g
  • sůl 1 lžička
  • cukr 1 lžička
  • půl kostky droždí 1 dávka
  • mléko 450 ml

1. Mrkev a celer nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme majonézu, jogurt, kdo chce i pár kapek citronové šťávy, sůl, pepř a dobře promícháme.

2. Rozmixujeme sledě s nadrobno nakrájenou cibulí, šťávou z citronu, rostlinným máslem, solí a pepřem.

3. Pomazánkové máslo, tavené sýry, majolku smícháme a podle chuti přidáme česnek. Ochutnáme, případně dochutíme. 4. Na bagetky si uděláme kynuté těsto z hladké mouky, mléka, droždí, stejného množství soli a cukru a tuku. Uhněteme si hladké těsto, které hned rozdělíme na jednotlivé bagetky. Na plech s trochou oleje položíme pečicí papír a na to bagety, jež necháme pod utěrkou v teple aspoň dvacet minut vykynout. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.

Zdroj: Bagetka se třemi chutěmi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bagetka-se-tremi-chutemi [On-line 26.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.