Ingredience
zeleninová pomazánka:
- mrkev 4 kusy
- půl celeru 1 dávka
- majonéza 1 dávka
- bílý jogurt 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
rybí pomazánka:
- plechovka sleďů 1 kus
- střední cibule 1 kus
- citron 1 kus
- rostlinné máslo (flora) 3 lžíce
- půl lžičky olivového oleje 1 dávka
- sůl a pepř 0 špetek
Česneková pomazánka:
- pomazánkové máslo 2 kusy
- tavený sýr 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- malá majonéza (poličanka) 1 kus
bagetka:
- hladká mouka 800 g
- sádlo 50 g
- sůl 1 lžička
- cukr 1 lžička
- půl kostky droždí 1 dávka
- mléko 450 ml
1. Mrkev a celer nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme majonézu, jogurt, kdo chce i pár kapek citronové šťávy, sůl, pepř a dobře promícháme.
2. Rozmixujeme sledě s nadrobno nakrájenou cibulí, šťávou z citronu, rostlinným máslem, solí a pepřem.
3. Pomazánkové máslo, tavené sýry, majolku smícháme a podle chuti přidáme česnek. Ochutnáme, případně dochutíme. 4. Na bagetky si uděláme kynuté těsto z hladké mouky, mléka, droždí, stejného množství soli a cukru a tuku. Uhněteme si hladké těsto, které hned rozdělíme na jednotlivé bagetky. Na plech s trochou oleje položíme pečicí papír a na to bagety, jež necháme pod utěrkou v teple aspoň dvacet minut vykynout. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.
Zdroj: Bagetka se třemi chutěmi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bagetka-se-tremi-chutemi [On-line 26.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář