reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Polévka s játrovými knedlíčky

Ingredience

  • vepřové kosti 1 kg
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 1 dávka
  • půl cibule 1 dávka
  • nové koření 4 kuličky
  • celý pepř 5 kuliček
  • bobkový list 1 kus
  • domácí nudle 1 dávka
  • vepřová játra 500 g
  • vejce 1 kus
  • strouhanka dle potřeby 1 dávka
  • majoránka 1 špetka
  • česnek 2 stroužky
  • sůl a pepř 1 špetka
  • zelená petrželka 1 dávka

Omyté kosti s masem dáme do hrnce vařit – pomalu táhneme. Postupně přidáváme koření a pokrájenou zeleninu, sůl. Vaříme cca 90 minut. Poté vývar scedíme, můžeme nastavit bujonem a vrátit obrané maso – chceme-li. Z rozmixovaných jater, česneku, vejce a koření vytvoříme spolu s potřebným množstvím strouhanky knedlíčky, které si zavaříme zvlášť, stejně jako domácí nudle. Nakonec vše spojíme dohromady a ozdobené petrželkou neseme na stůl.

Zdroj: Polévka s játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-s-jatrovymi-knedlicky-0 [On-line 26.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.