reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové plátky pod sýrem

Ingredience

  • vepřové řízky 800 g
  • světlé pivo 250 ml
  • cibule 1 kus
  • česnek 1 stroužek
  • nastrouhaný tvrdý sýr 100 g
  • větší sušená rajčata 6 kusů
  • smetana ke šlehání nebo na vaření 200 ml
  • petrželka 1 lžíce
  • olej nebo sádlo 1 dávka
  • rozmarýn 1 snítka
  • bílý mletý pepř 1 špetka
  • sůl 1 špetka

Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky, proklepeme kloubky prstů, osolíme, opepříme a na pánvi s rozpáleným olejem zprudka opečeme z obou stran. Přidáme cibuli na proužky, česnek na plátky, zalijeme pivem a dusíme se snítkou rozmarýnu. Mezitím si uděláme klasickým způsobem rýži. Pak změklé maso vyndáme, do výpeku přidáme rajčata a dusíme. Přidáme smetanu, provaříme a nakonec dáme nastrouhaný sýr a petržel. Až se sýr rozpustí, maso vrátíme do omáčky a prohřejeme. Už nevaříme.

Zdroj: Vepřové plátky pod sýrem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-platky-pod-syrem [On-line 26.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.