reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Baklava

  • 4 plátky listového těsta
    450 g pistácií
    100 g krystalového cukru
    1 lžička mleté skořice
    225 g rozpuštěného másla
    350 g (tekutého) medu

Pekáček nebo jinou formu vyložíme alobalem a plátem listového těsta. Ten potřeme máslem a položíme na něj druhý plát, který stejně jako první opět potřeme máslem. Na něj nasypeme půlku dávky nasekaných pistácií, smíchaných s cukrem a mletou skořicí, překryjeme ji dalším plátem těsta, znovu potřeme máslem a posypeme zbylou ořechovou směsí. Poslední plát těsta položíme tentokrát pomašlovanou stranou dolů a opatrně přitlačíme, aby se přilepil k ořechům. Pak vytvořené vrstvy prořízneme asi do dvou třetin do tvaru obdélníčků a na závěr znovu potřeme máslem. V troubě předehřáté na 150 stupňů pečeme asi ¾ hodiny, až je povrch zlatohnědý. Upečenou baklavu přelijeme rozehřátým medem a necháme ji zhruba hodinu vychladnout. Před podáváním nakrájíme na jednotlivé obdélníčky.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/100-baklava/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.