Potřebujeme:
- ¾ hrnku kokosového cukru
- 3 středně velké zralé banány
- 1 hrnek pokrájených jahod (případně jiného letního ovoce)
- 1 a ¼ špaldové mouky
- 1/3 hrnku rozehřátého extra panenského kokosového tuku
- ¼ hrnku rýžového nebo mandlového nápoje
- semínka z vanilkového lusku
- 2 lžičky prášku na pečení bez fosfátů
- špetku soli
Na polevu:
- 1 kostku lučiny
- vaničku tvarohu
- obilné mléko na zředění
- citronovou šťávu a kůru
- med
Do mísy dáme cukr, kokosový olej, nápoj a vanilková semínka. Rozmačkáme banán a přidáme ho do směsi. Jahody nakrájíme a přidáme do směsi. Směs vlijeme do formy a dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C na 35-40 minut. Připravíme polevu. Do mísy dáme lučinu, tvaroh, obilné mléko. Přidáme vymačkanou citronovou šťávu, kůru, med a vyšleháme. Polevou ozdobíme koláč a navrch poskládáme zbylé jahody.
Zdroj: Banánovo-jahodový koláč; TV Nova Tescoma s chutí http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5885-tescoma-s-chuti-bananovo-jahodovy-kolac/ [On-line 24.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář