- čokoládový korpus
0,5 kg banánů na krém
2 banány
250 ml smetany
cca 150 g cukru krystal
250 g bílé čokolády
25 g želatiny
500 ml šlehačky
100 g čokolády
Dortovou formu vyložíme plátky čokoládového korpusu a na dno položíme podélně rozříznuté banány. Vroucí smetanou, do které jsme přidali cukr, postupně zaléváme kousky bílé čokolády a mícháme tak dlouho, dokud se nevytvoří hladká hmota. Do ní přidáme rozpuštěnou želatinu, rozmixované banány, hustou šlehačku a nastrouhanou čokoládu. Hotovou náplní zalijeme dortovou formu, nahoru položíme plátek čokoládového korpusu a dort necháme v chladu, dokud neztuhne. Na závěr ho potáhneme čokoládovou polevou nebo sladkou modelovací hmotou a ozdobíme podle vlastní fantazie.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/199-bananovy-dort-s-cokoladou/
Poslední tip, trik či komentář