Ingredience
- kopeček zmrzliny (vanilkové) 1 kus
- mascarpone 100 g
- vejce 1 kus
- vanilkový cukr 1 lžička
- čerstvé ovoce (kiwi, banán, mandarinka, jahoda apod.) 1 dávka
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh.Ke žloutkům přidáme cukr a společně vyšleháme nadýchanou žloutkovou hmotu. Ke žloutkové hmotě za stálého šlehání přidáme mascarpone. Ke směsi z mascarpone nejlépe ručně a ze zdola nahoru vmícháme pevný sníh. Krém mascarpone dáme do lednice, aby lépe ztuhl. Pak navrstvíme do vyšších skleněných pohárů naporcované ovoce,pak krém,ovoce,krém,zmrzlinu a opět ovoce.
Zdroj: Barevná sklenička; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/barevna-sklenicka [On-line 14.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář