reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bašta z pohoří Mátra s bramborami na slanině pečenými na žhavých uhlících

4 porce

  • 600 g svíčkové
  • 400 g žampionů
  • 200 g slaniny
  • 400 g uzeného hovězího jazyka
  • 300 g zeleného hrášku z konzervy
  • 8 brambor střední velikosti
  • 150 g slaniny
  • 1 m alobalu

Slaninu nakrájíme na nudličky, osmahneme a opečeme na ní uzený hovězí jazyk. Přidáme na nudličky nakrájenou svíčkovou a necháme dál smažit. Osolíme, opepříme a ochutíme sušenou petrželovou natí. Až bude maso osmažené, přidáme na plátky nakrájené houby a vše dohromady podusíme. Až se i houby vysmaží až na vlastní šťávu, přisypeme okapaný zelený hrášek. Důkladně promícháme a podle potřeby ještě jednou okořeníme.

Brambory přepůlíme a každou zvlášť zabalíme s plátkem slaniny do alobalu. Brambory vhodíme do horkého popela a necháme je tam tak dlouho, dokud nezměknou.

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3562

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.