4 porce
- 600 g svíčkové
- 400 g žampionů
- 200 g slaniny
- 400 g uzeného hovězího jazyka
- 300 g zeleného hrášku z konzervy
- 8 brambor střední velikosti
- 150 g slaniny
- 1 m alobalu
Slaninu nakrájíme na nudličky, osmahneme a opečeme na ní uzený hovězí jazyk. Přidáme na nudličky nakrájenou svíčkovou a necháme dál smažit. Osolíme, opepříme a ochutíme sušenou petrželovou natí. Až bude maso osmažené, přidáme na plátky nakrájené houby a vše dohromady podusíme. Až se i houby vysmaží až na vlastní šťávu, přisypeme okapaný zelený hrášek. Důkladně promícháme a podle potřeby ještě jednou okořeníme.
Brambory přepůlíme a každou zvlášť zabalíme s plátkem slaniny do alobalu. Brambory vhodíme do horkého popela a necháme je tam tak dlouho, dokud nezměknou.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3562
Poslední tip, trik či komentář