4 porce
- 10 dkg rýže
- 10 dkg burizonů
- 2 dl mléka
- 2 dl smetany
- 15 dkg bílé čokolády
- 1 tyčinka vanilky
- 1 pomeranč
- 20 dkg směsi lesních plodů
- 15 dkg másla
- 30-40 dkg cukru
Z vody, rýže, másla, soli, vanilky, strouhané pomerančové kůry a cukru si uděláme hustou – jakoby krupicovou – kaši.
Nad vodní párou si rozehřejeme bílou čokoládu a přimícháme ji k rýžové kaši. Necháme vychladnout, načež do ní přimícháme šlehačku, do které jsme při šlehání přisypali cukr. Plníme do kulatých formiček, které pak dáme na 2-3 do chladničky, aby směs ztuhla.
Z cukrového sirupu a lesních plodů uvaříme polevu, tu potom ještě rozmixujeme a přecedíme, načež ji začneme mixovat ještě jednou, ale přitom do ní drolíme kousky studeného másla. Máslo dávkujeme tak dlouho, dokud nebude sós patřičně hustý. Potom jej dáme vychladit.
Ztuhlou rýžovou kaši opatrně vyjmeme z formiček a každou porci obalíme v hrubě rozdrcených burizonech. V tomto „hávu” klademe kaši na talíř a nabízíme k ní ovocný sós.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3781
Poslední tip, trik či komentář