Na 4 porce potřebujeme:
- 4 ks bažantích prsou,
sůl pepř,
4 lístky šalvěje,
8 plátků parmské šunky,
2 lžíce oleje
Příloha:
- 200 g růžičkové kapusty,
- 100 g černého kořene (oloupaný a povařený v mléce s vodou),
- 1 šalotka najemno nakrájená,
- 1 stroužek česneku, máslo, rozmarýn
Očištěná bažantí prsa osolíme a opepříme. Na každé položíme list šalvěje a zabalíme do dvou plátků parmské šunky. Prsíčka zabalená do parmské šunky opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Pak je necháme v teple dotáhnout.
Na druhé pánvi orestujeme na másle uvařenou růžičkovou kapustu a na kostičky nakrájený ovařený černý kořen společně se šalotkou a česnekem. Přidáme rozmarýn, dochutíme.
Pečená bažantí prsíčka rozpůlíme a podáváme s růžičkovou kapustou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/bazanti-prsa-pecena-18-2-2010.html
Poslední tip, trik či komentář