Na 300 ml
- 200 g másla
- 2 lžíce studené vody
- 4 lžíce bílého vína
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 2 najemno nasekané šalotky
- Pár kapek čerstvé citronové šťávy
- sůl
- mletý bílý pepř
Přivedeme k varu ocet s vínem a šlatkou v malém kastólku.
Na mírném ohni dál vaříme, dokud nezůstane objem jedné lžíce. Konzistence by měla být sirupová a hustá.
Na mírném ohni dál vaříme, přidáme dvě lžíce studené vody a po malých dávkách všleháme máslo.
Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem a můžeme podávat.
Zdroj: Vařte jako šéf, Zdeněk Pohlreich, iprima.cz, vartejakosef.cz [6.6.2013]
Poslední tip, trik či komentář