reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Beurre Blanc omáčka

Na 300 ml

  • 200 g másla
  • 2  lžíce studené vody
  • 4 lžíce bílého vína
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 2 najemno nasekané šalotky
  • Pár kapek čerstvé citronové šťávy
  • sůl
  • mletý bílý pepř

Vařte jako šéf kniha

Přivedeme k varu ocet s vínem a šlatkou v malém kastólku.

Na mírném ohni dál vaříme, dokud nezůstane objem jedné lžíce. Konzistence by měla být sirupová a hustá.

Na mírném ohni dál vaříme, přidáme dvě lžíce studené vody a po malých dávkách všleháme máslo.

Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem a můžeme podávat.
Zdroj: Vařte jako šéf, Zdeněk Pohlreich, iprima.cz, vartejakosef.cz [6.6.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.