Na 1 roládu potřebujeme:
- 180 g bílků (6 bílků),
120 g krupicového cukru,
50 g hladké mouky,
50 g lískových oříšků (kokosu)
Na krém:
- 250 ml smetany ke šlehání,
- 50 g moučkového cukru,
- 1 lžičku mleté kávy
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Mouku prosijeme a vmícháme do sněhu.
Nakonec vmícháme nastrouhané oříšky (kokos). Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do trouby. Pečeme při 180 °C 15 minut. Vyndáme plech s těstem z trouby. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Vychladlé těsto opatrně překlopíme na utěrku a odtrhneme z něj pečicí papír. Smetanu vyšleháme s cukrem na pevnou šlehačku. Kávu spaříme malým množstvím horké vody a necháme vychladnout. Pak vmícháme do šlehačky. Šlehačkou potřeme upečený vychladlý korpus a stočíme do rolády.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/beze-testo-a-rolada-s-kokosem-6-10-2010.html
Poslední tip, trik či komentář