Potřebujeme:
- ¾ hrnku quinoi (kterou namočíme přes noc do vody),
- plechovku sekaných rajčat,
- balení kozího sýra (takový ten „čerstvý tvarohový váleček“),
- černé olivy,
- bazalku,
- parmezán,
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje,
- 1 lžičku prášku do pečiva bez fosfátů,
- ¼ hrnku vody,
- ½ lžičky soli,
- med, sůl
Troubu předehřejeme na 180 °C. Namočenou quinou pořádně propláchneme a vsypeme do mixeru (stačí tyčový ponorný), přidáme ¼ hrnku vody, prášek do pečiva, sůl a olivový olej. Rozmixujeme na hladkou hmotu – konzistence se podobá palačinkovému těstu. Oválný plech na pizzu vymažeme olivovým olejem a dno vyložíme pečícím papírem. Vlijeme těsto. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut. Mezitím připravíme ingredience na pizzu. V rendlíku rozehřejeme sekaná rajčata, která mírně osladíme medem (aby nebyla příliš kyselá) a osolíme. Černé olivy pokrájíme a stejně tak i bazalkové listy. Kozí sýr nakrájíme na kolečka a parmezán nastrouháme.
Na upečený korpus rozetřeme rajčatový základ, který dále pokryjeme kolečky kozího sýra, olivami, bazalkou a posypeme parmezánem. Znovu vložíme do trouby a pečeme asi 10-15 minut.
Zdroj: Bezlepková pizza s quinoovým základem; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/bezlepkova-pizza-s-quinoovym-zakladem-13-4-2015.html [On-line 15.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář