- 5 porcí bifteku
- 1000–1250 g pravé svíčkové
- brambory ze zahrady (domácí)
- 2–3 cibule
- česnek
- petržel
- pepřové koření
- máslo
- sůl
- olej
Porce masa naložíme do oleje, který ochutíme pepřovým kořením a solí. Necháme tři hodiny odležet v lednici. Důkladně opereme brambory, které nezbavujeme slupek, a necháme je na utěrce oschnout. Oschlé brambory položíme na pekáč a pečeme v předehřáté troubě na 150 až 170 stupňů do té doby, než začnou pukat. Do kastrolu dáme máslo, česnek, sůl a petržel, brambory vložíme do tohoto hrnce a protřepeme. Biftek zprudka opékáme zhruba 5 minut z každé strany.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/biftek-s-domacimi-brambory [On-line 17.12.2010]
Poslední tip, trik či komentář