reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bifteky opilé slivovicí

4 – 8 porcí:

  • 4 – 8 plátků hovězí svíčkové (cca 2 cm silné)
  • 50 – 100 ml slivovice
  • l/2 kg soli

Jednotlivé plátky svíčkové rozložíme na prkénko a do každého plátku uděláme rukou důlek. Do vzniklého důlku nalijeme trochu slivovice. Destilát má být pouze v něm, plátky by neměly v alkoholu plavat.

Marinujeme tak dlouho, dokud maso slivovici nevsákne, což trvá asi 20 -30 minut. Poté nasypeme na menší hlubší plech sůl (nejlépe hrubozrnnou nebo krystalovou). Vrstva soli by měla být alespoň centimetr vysoká. Plech dáme na rozehřátý gril a na rozpálenou sůl pokládáme plátky masa. Opékáme je tak dlouho, dokud není maso hotové – tedy kratší dobu, pokud máme rádi steak krvavý, a delší dobu, pokud dáváme přednost propečenému.
Jako přílohu podáváme grilovanou zeleninu, pečené brambory nebo bagetu.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.