4 – 8 porcí:
- 4 – 8 plátků hovězí svíčkové (cca 2 cm silné)
- 50 – 100 ml slivovice
- l/2 kg soli
Jednotlivé plátky svíčkové rozložíme na prkénko a do každého plátku uděláme rukou důlek. Do vzniklého důlku nalijeme trochu slivovice. Destilát má být pouze v něm, plátky by neměly v alkoholu plavat.
Marinujeme tak dlouho, dokud maso slivovici nevsákne, což trvá asi 20 -30 minut. Poté nasypeme na menší hlubší plech sůl (nejlépe hrubozrnnou nebo krystalovou). Vrstva soli by měla být alespoň centimetr vysoká. Plech dáme na rozehřátý gril a na rozpálenou sůl pokládáme plátky masa. Opékáme je tak dlouho, dokud není maso hotové – tedy kratší dobu, pokud máme rádi steak krvavý, a delší dobu, pokud dáváme přednost propečenému.
Jako přílohu podáváme grilovanou zeleninu, pečené brambory nebo bagetu.
Poslední tip, trik či komentář