reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dvoubarevné ořechové bezé

30 kousků:

  • 3 bílky
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 200 g jemného pískového cukru
  • 160 g vlašských ořechů
  • 20 g pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
  • 1 lžíci kakaa

Bílky vyšleháme s citrónovou šťávou a cukrem na tuhý sníh. Odebereme z něj asi dvě lžíce a ty smícháme s kakaem. Do zbylého sněhu za pracujeme jemně namleté ořechy a pudinkový prášek. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou malé bochánky.
Kakaovou hmotu dáme do malého papírového kornoutku nebo sáčku s ustřiženým růžkem a na povrch bochánků nastříkáme spirálky. Pečeme (či spíše sušíme) v troubě při pouhých 130 °C asi 50 minut.
Doba přípravy přibližně 70 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.