2 porce
Ingredience
- 1/2 svazku bílého chřestu
- 50 g parmazánu
- 50 g strouhanky
- 1 vejce
- 2–3 lžíce mléka
- 3 lžíce hladké mouky
- Sůl
- Olej na smažení
Chřest máme očištěný a oloupaný, překrojíme ho na poloviční délku.
Nastrouháme parmazán do misky. K nastrouhanému parmazánu přidáme strouhanku a promícháme.
Do jiné misky vyklepneme vejce, přidáme mléko, špetku soli a pepře a rozšleháme.
Do třetí misky si nasypeme hladkou mouku.
Chřest postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance s parmazánem.
Do pánve vlijeme olej, zapálíme oheň. Do rozpáleného oleje vkládáme obalený chřest, oheň ztlumíme a pomalu smažíme. Chřest za mírného probublávání smažíme asi 6 minut. Záleží na tom, jak jsou stonky silné. Osmažený chřest skládáme na papírový ubrousek, aby okapal.
Chřest je bohatý na vlákniny. Díky tomu je vítanou prevencí proti vzniku nádorů trávicího traktu. Navíc je prokázáno, že při časté konzumaci chřest účinkuje též jako afrodisiakum.
Zdroj: Bílý chřest smažený v parmazánovém obalu; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1608-bily-chrest-smazeny-v-parmazanovem-obalu/ [On-line 18.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář