reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Blesková paštika z kuřecích jater s mandlemi a pomerančovým máslem

Suroviny :

  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g kuřecích jater
  • 100 g másla
  • 2 lžíce smetany ke šlehání 33%
  • sůl a pepř
  • čerstvý rozmarýn – několik jehliček
  • 5 plátků anglické slaniny
  • 30 g spařených mandlí, pokrájených na podélné poloviny
  • Na polevu:
  • 30 g másla
  • 2 lžíce šťávy vymačkané z pomeranče
  • Na ozdobu: tenký srpeček vykrojený z pomeranče

Na másle opečte cibuli, dva stroužky česneku, potom přijdete kuřecí játra – opečte je tak, aby uvnitř zůstaly růžové, ale ne syrové.

Nejlíp to samozřejmě poznáte tak, že si jedno rozkrojíte.

Směs rozmixujte nahrubo, přidejte máslo, dvě lžíce smetany, sůl, pepř a rozmarýn. Nebojte se dát soli, pepře i rozmarýnu dost, vychlazená paštika by měla mít výraznou chuť.

Znovu rozmixujte, tentokrát dohladka.

Přidejte nasekanou angl. slaninu a polovinu mandlí. Promíchejte, a rozdělte do mističek (nejlépe kokotek).

V hrnku si rozpusťte máslo se špetkou soli a pomerančovou šťávou.

Nalijte na jednotlivé paštiky několikamilimetrovou vrstvičku. Dejte do chladničky, a až vrstvička trochu ztuhne, položte na ni srpeček pomeranče.

Servírujte se vychlazené s čerstvým bílým pečivem a dobrým bílým vínem.

Zdroj: Blesková paštika z kuřecích jater s mandlemi a pomerančovým máslem; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/recepty-nejen-na-vikendove-hody-od-karoliny?special=773951  [On-line 16.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.