reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bok na pivě

Ingredience

  • Vepřový bok
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 snítka šalvěje
  • 1 snítka listové petržele
  • 50 ml olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 200 ml masového vývaru
  • 0,5 l piva 12°

Cibuli a 4 stroužky česneku nakrájíme. Tymián, šalvěj, petržel, kmín, sůl a pepř rozdrtíme v hmoždíři. Po chvilce přidáme trochu olivového oleje. Kůži vepřového boku nařízneme, aby nám na ní vznikly centimetrové čtverečky. Směs vetřeme do řezů. Z druhé strany maso osolíme a opepříme. Zbytkem směsi potřeme i masovou část. Rozehřejeme si olivový olej a na něm orestujeme cibuli. Až bude cibulka dozlatova, přidáme česnek. Po chvilce zalijeme vývarem. Svaříme a přilijeme pivo. Marinádu přilijeme do pekáče a necháme ji vychladnout. Maso v ní necháme marinovat do druhého dne. Pečeme 2 hodiny při 140 stupních, následně pečeme 1 hodinu na 160 stupňů.
Cibulové zelí
Ingredience

  • 5 velkých cibulí
  • 100 g špeku
  • Vinný ocet
  • 50 g cukru
  • 100 g másla

Cibuli nakrájíme na měsíčky. Nakrájíme také špek, který si pomalu vyškvaříme v rendlíku. Přidáme cibuli a pomalu dusíme, aby se nám nespálila. Až nám změkne, přidáme cukr, sůl, pepř a pár kapek octa. Nakonec přidáme máslo a ještě lehce podusíme.

Zdroj: Bok na pivě; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1986-bok-na-pive/  [On-line 05.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.