4 porce
Ingredience
- 1 kg hovězího masa (krk, bok nebo jinou vhodnou část na mletí)
- 400 g použijeme na ragú
- 2 mrkve
- Řapíkatý celer
- 1 palička česneku
- 300 ml červeného vína
- 2 plechovky krájených loupaných rajčat
- Bobkový list
- Čerstvý tymián
- Rozmarýn
- Pepř
- Sůl
- Kůrka parmezánu
Z masa vyřízneme blány a nakrájíme ho na menší kousky. Poté ho umeleme na jemno. Oškrábeme mrkev a očistíme řapík celeru, oboje na jemno nastrouháme.
Rozehřejeme si olej v hrnci a začneme restovat nastrouhanou zeleninu. Přidáme česnek a pokračujeme v restování. Česnek vyndáme a vsypeme namleté maso. Restujeme a mícháme. Při míchání se snažíme maso rozdělit, aby se netvořily hrudky.
Orestované maso zalijeme vínem a povaříme. Vaříme tak dlouho, dokud se neodpaří tekutina. Přidáme rajčata a bylinky. Zaklopíme a vaříme. Až bude ragú husté a kašovité, máme hotovo.
Zdroj: Boloňské ragú; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1669-bolonske-ragu/ [On-line 19.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář