reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Boloňské ragú

4 porce

Ingredience

  • 1 kg hovězího masa (krk, bok nebo jinou vhodnou část na mletí)
  • 400 g použijeme na ragú
  • 2 mrkve
  • Řapíkatý celer
  • 1 palička česneku
  • 300 ml červeného vína
  • 2 plechovky krájených loupaných rajčat
  • Bobkový list
  • Čerstvý tymián
  • Rozmarýn
  • Pepř
  • Sůl
  • Kůrka parmezánu

Z masa vyřízneme blány a nakrájíme ho na menší kousky. Poté ho umeleme na jemno. Oškrábeme mrkev a očistíme řapík celeru, oboje na jemno nastrouháme.

Rozehřejeme si olej v hrnci a začneme restovat nastrouhanou zeleninu. Přidáme česnek a pokračujeme v restování. Česnek vyndáme a vsypeme namleté maso. Restujeme a mícháme. Při míchání se snažíme maso rozdělit, aby se netvořily hrudky.

Orestované maso zalijeme vínem a povaříme. Vaříme tak dlouho, dokud se neodpaří tekutina. Přidáme rajčata a bylinky. Zaklopíme a vaříme. Až bude ragú husté a kašovité, máme hotovo.

Zdroj: Boloňské ragú; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1669-bolonske-ragu/ [On-line 19.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.