reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bonus – Zapékaná jablka pod ořechovým těstem

kulatá forma – 30 cm průměr

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g krupicového cukru
  • 250 g mletých vlašských ořechů
  • 250 g změklého másla (při pokojové teplotě)
  • 6‒7 kyselých jablek
  • 100 g másla
  • 1‒2 citrony
  • 3–4 lžíce krystalového cukru
  • 2 hrsti brusinek
  • vanilková zmrzlina

Rozpis na 1 kg těsta

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na čtvrtky, vložíme do mísy a promícháme s citronovou šťávou, rozehřátým máslem a cukrem. Přidáme i brusinky a necháme proležet.

Z ingrediencí na těsto připravíme smícháním všech surovin těsto lineckého typu. Necháme půl hodiny odležet v chladu. Poté těsto mezi dvěma listy pečicího papíru vyválíme podle tvaru formy, mělo by být asi ½ cm vysoké. Jablečnou směs přendáme do zapékací mísy, přiklopíme plátem těsta a okraje dobře utěsníme a začistíme. Nádobu hermeticky uzavřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C 15‒20 minut dozlatova.

Zbylé těsto upečme zvlášť. Vyválíme ho na silný plát. Při pečení ho pak rozmačkáme, po vyjmutí z trouby nahrubo nadrtíme. Vznikne nám tak speciální drobenka.

Jablka necháme trochu zchladnout, podáváme se zmrzlinou a drobenkou. Jablka jsou vynikající i druhý den.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=883

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.