Na 4 porce potřebujeme:
- 1 lžíci panenského slunečnicového oleje,
- 1 cibuli,
- 2 mrkve,
- 2 petržele,
- 3 ks bobkového listu,
- 2 menší červené řepy,
- 100 g kapusty,
- černý pepř,
- sůl,
- 1 lžička mleté papriky,
- 0,5 l vody (zeleninového vývaru würzl),
- 210 ml rajčatového pyré (Passata),
- 1 lžíce sojové smetany na porci
Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme i nakrájenou mrkev, petržel a bobkový list.
Přikryté dusíme 10 minut. Dále přidáme řepu, kapustu a veškeré koření, podlijeme vodou a vaříme dalších 30 minut. Na závěr vlijeme rajčatové pyré, osolíme a povaříme 10 minut. V talíři pokapeme lžící sojové smetany.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/borsc-z-cervene-repy-4-1-2010.html
Poslední tip, trik či komentář