reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Boršč z červené řepy

Na 4 porce potřebujeme:

  • 1 lžíci panenského slunečnicového oleje,
  • 1 cibuli,
  • 2 mrkve,
  • 2 petržele,
  • 3 ks bobkového listu,
  • 2 menší červené řepy,
  • 100 g kapusty,
  • černý pepř,
  • sůl,
  • 1 lžička mleté papriky,
  • 0,5 l vody (zeleninového vývaru würzl),
  • 210 ml rajčatového pyré (Passata),
  • 1 lžíce sojové smetany na porci

Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme i nakrájenou mrkev, petržel a bobkový list.

Přikryté dusíme 10 minut. Dále přidáme řepu, kapustu a veškeré koření, podlijeme vodou a vaříme dalších 30 minut. Na závěr vlijeme rajčatové pyré, osolíme a povaříme 10 minut. V talíři pokapeme lžící sojové smetany.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/borsc-z-cervene-repy-4-1-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.