reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Boršc

  • 0,5 kg hovězího s kostí
  • 0,5 kg vepřového
  • 0,5 kg uzeného
  • mrkev, petržel, celer
  • 250 g kysaného zelí
  • 200 g sterilované červené řepy
  • 1 šlehačka nebo kysaná smetana
  • petrželová nať

Do velkého hrnce vložíme hovězí maso, sůl, nové koření, několik kuliček pepře a zalijeme vodou. Vaříme asi 40 minut. Pak přidáme uzené a vepřové maso a vaříme ještě asi 30 minut. Máme-li napařovací nástavec, vložíme do něj nadrobno pokrájenou zeleninu, pokud ne, vhodíme ji do vývaru s uzeným a vepřovým. Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na menší kousky. Do vývaru přidáme kysané zelí a červenou řepu, kousky masa a ještě povaříme. Na talířích nebo v miskách ozdobíme kopečkem kysané smetany nebo šlehačky a petrželovou natí. Podáváme s nasucho opékanými topinkami nebo čerstvým chlebem.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/borsc

loading...

2 comments to Boršc

  • ludmila

    to neni recept na boršc,to by v Russku nejedli

  • Kokošková Milena

    Paní kuchařka zapoměla na jednu důležitou ingredienci,která do každého boršče patří.Jsou to brambory.Bez nich není boršč borščem.S kořením také přidávám bobkový list(1-2,to podle množství) a špetku tymiánu.Uzené maso má být uvařené předem a to ve dvou vodách aby ta rychlosůl nepřišla do polévky.

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


2 + čtyři =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.