- 0,5 kg hovězího s kostí
- 0,5 kg vepřového
- 0,5 kg uzeného
- mrkev, petržel, celer
- 250 g kysaného zelí
- 200 g sterilované červené řepy
- 1 šlehačka nebo kysaná smetana
- petrželová nať
Do velkého hrnce vložíme hovězí maso, sůl, nové koření, několik kuliček pepře a zalijeme vodou. Vaříme asi 40 minut. Pak přidáme uzené a vepřové maso a vaříme ještě asi 30 minut. Máme-li napařovací nástavec, vložíme do něj nadrobno pokrájenou zeleninu, pokud ne, vhodíme ji do vývaru s uzeným a vepřovým. Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na menší kousky. Do vývaru přidáme kysané zelí a červenou řepu, kousky masa a ještě povaříme. Na talířích nebo v miskách ozdobíme kopečkem kysané smetany nebo šlehačky a petrželovou natí. Podáváme s nasucho opékanými topinkami nebo čerstvým chlebem.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/borsc
to neni recept na boršc,to by v Russku nejedli
Paní kuchařka zapoměla na jednu důležitou ingredienci,která do každého boršče patří.Jsou to brambory.Bez nich není boršč borščem.S kořením také přidávám bobkový list(1-2,to podle množství) a špetku tymiánu.Uzené maso má být uvařené předem a to ve dvou vodách aby ta rychlosůl nepřišla do polévky.