reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Börsó fözelek / fasírt

Hrachová omáčka s fašírkami

(2 porce)

  • 500 g vepřového mletého masa
    2 ks staršího pečiva
    300 g mraženého hrášku
    2 vejce
    1 cibule
    1 stroužek česneku
    polohrubá mouka
    2 lžíce strouhanky
    1 lžíce klasického octa
    1 kelímek zakysané smetany
    ½ l smetany na vaření
    petrželka
    mletá sladká paprika
    vegeta
    arašídový olej
    cukr
    sůl, pepř

Hrachová omáčka:
V hrnci osmažíme na oleji ½ cibulky, ochutíme asi 2 lžičkami sladké mleté papriky a vsypeme hrášek. Vše zalijeme vodou a necháme vařit asi 15 min. Po uplynulé době omáčku dochutíme vegetou, lžící octa 
a 3 lžícemi cukru. Osolíme, opepříme a promícháme.
V míse smícháme zakysanou smetanu se smetanou na vaření a postupně přimícháme 2 lžíce polohrubé mouky. Směs nalijeme do hrnce s hráškem a promícháme, necháme 10 minut povařit. Podle hustoty můžeme přidat trochu smetany s moukou, podle chuti můžeme omáčku dosladit nebo naopak přidat ocet.

Fašírky:
Staré pečivo namočíme ve vodě. V míse smícháme mleté maso, vyždímané pečivo, nasekanou půlku cibulky a stroužek česneku, vegetu, mletou sladkou papriku a strouhanku. Přidáme 4-5 lžic polohrubé mouky, 2 vejce a nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a dobře promícháme, aby nám vznikla konzistentní hmota. V pánvi rozpálíme dostatek oleje (asi litr) a z hmoty vytvoříme kuličky velikosti dlaně, které v oleji osmažíme. (Je dobré namočit si ruce ve vodě, aby se nám maso nelepilo k dlaním.)

Fašírky podáváme s hrachovou omáčkou.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makrohttp://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Boerso-foezelek-fasirt/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.