- 300 g rostlinného tuku
- 250 g cukru
- l balení vanilkového cukru
- l lžička strouhané kůry z citronu
- 4 vejce
- 200 g zakysané smetany
- 100 g mletých mandlí
- 300 g hladké nebo polohrubé mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 750 g borůvek
- 2 lžíce moučkového cukru
V míse ušleháme do pěny rostlinný tuk, cukr, vanilkový cukr a citrónovou kůru. Postupně zašleháme vejce a zakysanou smetanu. Přidáme mleté mandle promíchané s moukou a kypřícím práškem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Borůvky přebereme, omyjeme a necháme dobře okapat. Těsto rovnoměrné rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení a navrch rozdělíme borůvky. Pečeme 25 – 30 minut dozlatova. Poté vyjmeme z trouby a dáme vychladnout.
Poslední tip, trik či komentář