reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bourride – rybí polévka s citronovo česnekovým aioli

4−6 porcí

  • 1,2 l silného rybího vývaru
  • česnekovo-citronové aioli
  • 600 g tresky
  • olivový olej
  • 4−6 plátků starší veky nebo bagety
  • šafrán

Česnekovo-citronové aioli

  • 3 žloutky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • kůra a šťáva z poloviny citronu
  • 200 ml panenského olivového oleje

Pokud máme připravený rybí vývar, vrhneme se na česnekovo-citronové aioli.

Ke žloutkům přidáme drcený česnek, hořčici, citronovou kůru a šťávu. Ručním šlehačem nebo tyčovým mixerem začneme ke žloutkům za vysokých otáček vešlehávat pozvolna tekoucí olej, až dosáhneme požadované konzistence.

Plátky veky nasucho opečeme a vložíme do hlubokého talíře, jemně posypeme špetičkou šafránu a položíme na oleji opečenou porci tresky.

Rybí vývar udržujeme těsně pod bodem varu, vmícháme do něj majonézu. Takto připravenou polévkou podlijeme připravenou porci opečené veky a ryby.

Zdroj: Bourride – rybí polévka s citronovo česnekovým aioli; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1658-bourride-rybi-polevka-s-citronovo-cesnekovym-aioli/  [On-line 12.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.