- 1 kg hladké mouky
8 bílků
4 žloutky
1 zakysaná smetana
citron
moučkový cukr
vanilkový cukr
sůl
sádlo nebo olej
Do vyšlehaných bílků nastrouháme trochu citrónové kůry, přidáme mouku, žloutky, zakysanou smetanu a vypracujeme v hladké těsto, které dáme asi na půl hodiny do ledničky. Z odleželého těsta vyválíme tenký plát, z něhož krájíme čtverečky nebo obdélníčky, které ve středu prořízneme do tvaru křížku. Boží milosti smažíme z obou stran na rozpáleném sádle nebo v oleji a ještě za tepla obalujeme v moučkovém cukru, smíchaném s vanilkovým. Chceme-li ovšem vyzkoušet i slanou variantu, potom stačí místo cukrového obalu lehce posolit.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/104-bozi-milosti/
Poslední tip, trik či komentář