reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Boží milosti

  • 1 kg hladké mouky
    8 bílků
    4 žloutky
    1 zakysaná smetana
    citron
    moučkový cukr
    vanilkový cukr
    sůl
    sádlo nebo olej

Do vyšlehaných bílků nastrouháme trochu citrónové kůry, přidáme mouku, žloutky, zakysanou smetanu a vypracujeme v hladké těsto, které dáme asi na půl hodiny do ledničky. Z odleželého těsta vyválíme tenký plát, z něhož krájíme čtverečky nebo obdélníčky, které ve středu prořízneme do tvaru křížku. Boží milosti smažíme z obou stran na rozpáleném sádle nebo v oleji a ještě za tepla obalujeme v moučkovém cukru, smíchaném s vanilkovým. Chceme-li ovšem vyzkoušet i slanou variantu, potom stačí místo cukrového obalu lehce posolit.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/104-bozi-milosti/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.