reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Boží milosti

Suroviny:

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička strouhané citronové kůry
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 4 lžíce mléka
  • 2 lžíce rumu
  • 1 -2 žloutky, dle velikosti vajec

Na dokončení:

  • trochu hladké mouky na vyvalování a vykrajování těsta
  • sádlo na smažení – dle potřeby
  • moučkový cukr s vanilkovým cukrem nebo špetkou vanilky na obalení

Ze všech přísad vytvořte rukama hladké těsto a důkladně ho propracujte, klidně ještě pět minut poté, co už vám na pohmat připadá hladké.

Potom ho dejte do sáčku a uložte do ledničky.

Po půlhodině těsto rozválejte na tenký plát silný cca 0,5 cm a ten ostrým nožem nebo rádýlkem rozkrájejte na čtverečky asi 6 x6 cm či obdélníčky. V každém z nich uprostřed ještě udělejte několik zářezů (okraje zůstanou celé).

Na pánvi nebo v litinovém kastrolu rozpalte vyšší vrstvu sádla a jednotlivé boží milosti smažte po obou stranách, hotové jsou když se trochu nafouknou a lehce zrůžoví. Hotové je vyndávejte na ubrousek a odsajte přebytečný tuk, ať vám není těžko.

Ještě horké milosti obalujte v moučkovém cukru s vanilkou a jezte. Jsou stejné dobré horké, jako vychladlé a nějaký čas uleželé…

Zdroj: Boží milosti; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina-jeji-masopustni-recepty  [On-line 22.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.