reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Brambor s maskem

Suroviny

  • slanina 100 g
  • vepřová krkovice 10 plátků
  • cibule 2 ks
  • strouhanka na obalení
  • hladká mouka na obalení
  • vejce 2-3 ks
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • brambory 750 g
  • mléko
  • máslo

Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme. Připravíme si ingredience na trojobal a obalujeme připravené plátky krkovice, ale opačně – nejdřív ve strouhance, potom v mouce a nakonec v rozšlehaném vajíčku. Takto připravené maso zprudka osmažíme z obou stran na oleji a pak je vložíme do pekáče, posypeme najemno nakrájenou slaninou a na kolečka nakrájenou cibuli. Pečeme na 180 stupňů přibližně dvě hodiny, dle potřeby trochu podléváme vodou.
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Když jsou měkké, slijeme vodu, přidáme máslo, mléko a rozšťoucháme dohladka.

Zdroj: Brambor s maskem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/brambor-s-maskem  [On-line 21.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.