Ingredience – bramboráčky:
- 0,5kg syrových brambor
- 60g hladké mouky
- 1–2 lžíce vlažného mléka
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
- ½ lžičky majoránky
Ingredience – pikantní zelenina:
- 3 středně velká rajčata
- 1/3 velké okurky hadovky
- 1 červená kapie
- 1 malá cibule
- 1–2 lžíce francouzské hořčice
- ½ lžičky červené sladké papriky
- 1 stroužek česneku
- 2–3 lžíce olivového oleje
- 4–5 kapek Tabasca
Syrové brambory oloupeme, opláchneme a osušíme. Dále brambory nastrouháme a necháme chvíli odpočinout. Slijeme téměř všechnu vodou, která vyteče z nastrouhaných brambor.
Pak brambory smícháme s vejcem, moukou, solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou, dle potřeby zředíme mlékem.
Do tuku rozpáleného na pánvi lžící klademe hromádky, které rozetřeme do výše cca 0,5 cm. Pečeme dozlatova.
Zeleninu a cibuli nakrájíme na drobné kousky. V míse smícháme hořčici, mletou papriku, prolisovaný česnek, olej a Tabasco. Přidáme k zelenině a promícháme.
Zdroj: Bramboráček se zeleninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramboracek-se-zeleninou [On-line 11.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář