Ingredience
- brambory 6 kusů
- mrkev 2 kusy
- petržel 1 kus
- kousek celeru 1 dávka
- kus pórku 1 dávka
- sušené houby 1 dávka
- vývar 500 ml
- česnek 2 stroužky
- majoránka 1 špetka
- petržel 1 snítka
- sůl a pepř 1 špetka
Dáme vařit brambory a zeleninu nakrájenou na kostičky a proužky, zalijeme vývarem. Když je zelenina skoro měkká, část (asi tak čtvrtinu) rozmixujeme a vrátíme zpět do hrnce, kam přidáme i předem namočené houby, ke konci varu dochutíme drceným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a petrželkou.
Zdroj: Bramboračka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramboracka-1 [On-line 14.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář