- brambory
sušené houby
cibule
máslo
hladká mouka
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
česnek
drcený kmín
majoránka
sůl
pepř
petržel
Na másle orestujeme cibuli dozlatova, přidáme hladkou mouku, lehce opražíme, zalijeme studenou vodou a krátce povaříme. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, sušené houby s vodou, ve které byly namočeny, po 10ti minutách i brambory a vše vaříme do měkka 10 – 15 minut. Na závěr dochutíme česnekem, kmínem, majoránkou a solí, případně pepřem, dozdobíme petrželkou a můžeme podávat.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/22-bramboracka-s-houbami/
Poslední tip, trik či komentář