Bramboráčky
- brambory 1 kg
- vejce 1 kus
- česnek 3 stroužky
- hladká mouka dle potřeby 1 dávka
- strouhanka 1 lžíce
- majoránka 1 špetka
- olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Pikantní kuřecí směs
- kuřecí maso (prsa, stehenní řízky) 1 kg
- cibule 2 kusy
- rajče 1 kus
- paprika 1 kus
- sójová omáčka 1 lžíce
- worcestrová omáčka 1 lžíce
- ostré grilovací koření 1 dávka
- olej na smažení 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Oloupané a nastrouhané brambory na bramboráčky smícháme s vajíčkem, česnekem, solí, majoránkou a trochou hladké mouky. Z vypracovaného těsta smažíme na oleji malé bramboráky.
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, přidáme kroužky cibule, pokrájené rajče a papriku, sójovou a worcesterovou omáčku a ostřejší grilovací koření. Takto naloženou směs zalijeme troškou oleje, dobře promícháme a necháme chvíli v chladu odpočinout. Poté zprudka usmažíme na oleji na pánvi (woku) a podáváme s bramboráčky. Jídlo ozdobíme naloženými feferonkami a cibulkami.
Poslední tip, trik či komentář