- 3 středně velké uvařené brambory
- 4 vejce
- 50 ml mléka
- 100 g strouhaného eidamu
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g mražené brokolice
- 1 červená paprika
- 2 lžíce nasekané petrželky
- Sůl, pepř, olej
Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na středně velké kostky. Cibuli pokrájíme na slabší kolečka, stroužky česneku na tenké plátky, šunku a papriku na menší kostičky. V mléce rozmícháme vejce a najemno nastrouhaný sýr, nadrobno nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a přidáme na špičku nože kypřícího prášku do pečiva. V pánvi rozpálíme olej a na něm krátce orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, šunku, brambory, červenou papriku a brokolici. Jsou-li brambory dostatečně prohřáté, zalijeme je vaječnou směsí, zmírníme oheň a pozvolna pečeme. Když směs začne tuhnout, dáme ji krátce zapéct pod gril. Předtím ji ještě můžeme posypat sýrem. Upečenou omeletu vyklopíme, nakrájíme na čtvrtky a servírujeme.
Poslední tip, trik či komentář