Suroviny
- větší brambory 2-3 ks
- hladká mouka 150 g
- vejce
- sůl
Na omáčku.
- cibule 1 ks
- kuřecí maso 200 g
- střední žampiony 3 ks
- listový špenát mražený 100 g
- smetana ke šlehání (33% tuku)
- hladká mouka na zahuštění 30 g
- koření na kuře
- sůl
Nejdříve si uvaříme ve slupce brambory. Necháme je vychladit a vidličkou je rozmačkáme. Do rozmačkaných brambor přidáme vejce a hladkou mouku a sůl. Vytvoříme pevné těsto. Těsto pak rozválíme na dlouhé nudle o průměru cca 1cm a krájíme na délku cca 2cm. Takto připravené válečky pomoučíme mouku a tvarujeme na vidličce do tvaru gnocchi.
Takto vytvořené gnocchi pak dáme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud gnocchi nevyplavou na hladinu. Jak vyplavou, jsou již hotové. Můžeme potřít troškou rostlinného oleje, aby se k sobě nelepily. Omáčku si připravíme tak, že na cibulce nejdříve orestujeme nakrájené žampiony, přidáme k nim kuřecí maso, listový špenát,okořeníme, přidáme hladkou mouku na zahuštění (zásmažku), zalijeme vodou a zjemníme smetanou.
Dosolíme dle chuti.Hotový pokrm můžeme posypat trochou nastrouhaného parmazánu.
Zdroj: Bramborové gnocchi s dipem a kuřecím masem Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramborove-gnocchi-s-dipem-kurecim-masem [On-line 19.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář