bramborové těsto
- 1 kg brambor vařených ve slupce
- 1 vejce
- 150 g hrubé mouky
- 100 g krupice
- sůl
- hladká mouka na vyválení
náplň
- 500 g růžičkové kapusty
- 150 g uzeného špeku
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- mletý pepř
- sůl
na podávání
- 200 g červené cibule
- sádlo
Špek nakrájíme na kostičky, vypečeme do zlatova, přidáme na čtvrtky nakrájené kapustičky společně s cibulí a nahrubo nakrájeným česnekem. Podle chutí osolíme a opepříme.
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme, přidáme vejce, krupici, mouku, sůl a zpracujeme těsto. Hotové těsto rozválíme na plát asi 5 mm silný a krájíme z něj rádýlkem či nožem čtverce. Na dílky klademe ragú z kapustiček a vaříme v osolené vodě, podle velikosti knedlíků 5−8 minut.
Na sádle vypečeme kolečka cibule dozlatova a přelijeme přes vařené knedlíky.
Zdroj: Bramborové knedlíky s růžičkovou kapustou a smaženou cibulkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1366-bramborove-knedliky-s-ruzickovou-kapustou-a-smazenou-cibulkou/ [On-line 12.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář