reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Topinka s vepřovými játry a cibulovým čatní

4 porce

cibulové čatní

  • 1 velká bílá cibule
  • 1 velká červené cibule
  • slunečnicový olej
  • 150 g krupicového cukru
  • střik červeného vinného octa
  • 1 dl vody
  • sůl

vepřová játra

  • 240 g vepřových jater
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • majoránka
  • drcený kmín
  • mletý pepř
  • sůl

topinky

  • 4-6 krajíců staršího chleba
  • sládlo na opečení

Obě cibule nakrájíme na klínky a zpěníme na oleji. Zasypeme je cukrem a směs necháme zkaramelizovat. Pozor, ne úplně dotmava! Zalijeme vodou a zastříkneme octem. Podle chuti dosolíme.

Játra nakrájíme na plátky, asi tři kousky na porci, pokapeme je olejem a ochutíme majoránkou a drceným kmínem a necháme chvilku odležet. Potí je opečeme zprudka z obou stran, opepříme a osolíme. Klademe na topinku (chleba osmažíme na sádle dozlatova), navrch zdobíme cibulovým čatní.

Zdroj: Topinka s vepřovými játry a cibulovým čatní; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1367-topinka-s-veprovymi-jatry-a-cibulovym-catni/ [On-line 12.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.